30 Nisan 2010 Cuma

28 Nisan 2010 Çarşamba

BU VİDEODA DUMAN GRUBUNUN DİBİNE KADAR ŞARKISINI DİNLEYEBİLİRSİNİZ

Yazdım çizdim hayal ettimSazla sözden ibarettimArkamı döndüm emanet ettimAnlayamadın yaAklım fikrim kaynayıncaSöz müzikle ağlayıncaKalbimi açtım ibadet ettimAnlayamadın yaAma o anladıO beni anladıDibine kadarDibine kadarGüldüm geçtim genceciktimAşk içinde meşke daldımKendimi buldum onu kaybettimAnlayamadın yaİyisin hoşsun bir yokuşsunHarbiden baya bi boşsunŞarkıya türküye lanet olsunAnlayamadın yaAma o anladıO beni anladıDibine kadarDibine kadar


CENGİZ BAYSAL



Cengiz Türkiye’ye dönüş yaptığından bu yana yoğun bir tempoda yurtdışı performanslarına devam etmektedir. Blue Note ( Newyork), Bimhouse (Amsterdam), North Sea Jazz, Montreux Jazz, Jazz a Vienne, Rhythm Sticks (Londra), Ethnosur, Ethnomalaga (İspanya), Moers (Almanya), Jazzy Spring in Bucharest, Viyana O.R.F. ve Joe Zawinul’s Birdland konserlerini bu etkinlikler arasında sayabiliriz. Cengiz Baysal ilk solo albümü Yıldızların Üstünde’yi 2003 senesi Kasım ayında D.M.C. plak şirketinden çıkardı. Albüm Jazz dergisi okuyucu anketinde (2006/01) en çok beğenilen CD’ler listesinde yer aldı.ı. Cengiz Baysal ikinci albümü “Candy and Milkshake” i 2006 Ağustos ayında REC BY SAATCHİ plak şirketinden çıkardı.
Duman grubunun albüm kayıtlarında yer alan Cengiz Baysal, 2007 yılı Şubat ayında Alen Konakoğlu'nun askere gitmesi nedeni ile konserlerde de gruba eşlik etmeye başladı.
ALEN KONAKOĞLU

Alen Konakoğlu 1977'de doğdu. 1988 de davulla tanıştı. Teoman, Haluk Levent, Climb gibi sanatçı ve gruplarla albüm kayıtları ve konserlerinde eşlik etti. 1999 sonunda Los Angeles'ta bulunan "Musicians Institute" Recording Institute of Technology bölümüne girdi. Steve Smith, Scott Handerson, Victor Wooten, Virgil Donati, T.J Helmerich, Brett Garsed gibi ünlü müzisyenlerin albüm kayıtlarında asistanlık yaptı. Chick Corea'nın ünlü Mad Hatter stüdyosunda kayıt asistanlığı yaptı. 2000 sonbaharında Türkiye'ye döndü ve Duman'la konserlerde davul çalmaya başladı. Konserlerin yanı sıra ilk albüm kayıtlarında davulun başında Alen Konakoğlu yer almıştır. 2007 Şubat ayında 15 ay vatani görevini yerine getirmek için Duman grubundaki yerini en az kendisi kadar başarılı bir davulcu olan Cengiz Baysal'a devretmiştir.


ARİ BAROKAS

Ari Barokas (d. 17 Temmuz 1971, İstanbul), Duman grubunun bas gitaristidir. Ayrıca geri vokalde yapmaktadır. Duman'dan önce yine aynı grubun vokalisti Kaan Tangöze ile birlikte Mad Madame adında cover grubunda çalmıştır.
Şişli Terakki Lisesi'ndeki eğitiminden sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na girdi. Buradaki mezuniyetinin ardından İstanbul Üniversitesi'nde Gazetecilik üzerine yüksek lisans yaptı.
Müziğe ise 15 yaşında başladı. Ülker, Mitsubishi, Perwoll ve Sabancı Holding'in reklam müziklerini yaptı.
1995’te İstanbul’da Serüven Azizleri adıyla kurulan topluluğun çekirdek kadrosunu Ari Barokas ve şu anda Yüksek Sadakat grubunun solisti Kenan Vural oluşturuyordu. 1996’da Tuborg Rock Festivali’nde beste ve şarkı sözü dallarında birincilik aldılar. Bu albümün ardından topluluk dağılmış ve Ari Barokas Duman grubuna geçmiştir. Ayrıca bas gitarının da markası Fender Jazz Bass'dır
BATUHAN MUTLUGİL
Batuhan Mutlugil (d. 8 Nisan 1974), Duman grubunun gitaristidir. Geri vokal de yapmaktadır. Müzik hayatına 3. sınıftayken dedesinin aldığı klasik gitarla başlayıp kısa bir aradan sonra tekrar gitarla buluşması 15 yaşında olmuştur. Babası, Batuhan'ın gitar çalmasını istemiş ve Batuhan'a gitarı vermiş, fakat Batuhan bir süre sonra sıkıldığı için bırakmıştır. 15 yaşında babası, Batu Mutlugil'in bir elektro gitar alması üzerine babasının tabiriyle bir daha elinden gitarı bırakmamıştr.
1990-1991 yıllarında
Fenerbahçe ile yelken şampiyonluğu vardır.
Liseyi Doğuş Koleji'nde okuyan Batuhan, üniversiteyi de
İstanbul Üniversitesi İktisat bölümünde okumuştur.
Fransız sevgilisinden olan Batu Luca adında bir oğlu vardır.
Eski model bir
Fender Telecaster marka elektro gitar kullanmaktadır.
Şu anda
Duman grubunda geri vokal ve gitaristlik yapmaktadır.
RIZA KAAN TANGÖZE


Kaan Tangöze, grunge/alternatif rock müziği yapan Duman grubunun solisti ve gitaristi. Solaktır. Tam adı Rıza Kaan Tangöze'dir.
5 Eylül 1973'te İstanbul'da doğdu.Sanatçı Şişli Terakki Lisesi, Bilkent Üniversitesi Otel Yönetimi ve Turizm Bölümü'nü bitirmiştir. ABD'de University Of Seattle'da ekonomi üzerine yüksek lisans yapmıştır. Eğitimini sürdürürken Yakup Trana ile beraber müzik çalışmalarına da devam etti. Seattle'da yazdığı 'La,la,la,la' isimli bir parçası ABD'de yayınlanan iki toplama albümde yer aldı. Duman kurulmadan önce Ari Barokas ile birlikte Mad Madame isimli grunge/cover yapan bir grupları vardı.
Yeşim Salkım'ın Beyhude isimli parçasında vokal yaptı. Ocak 2006'da, Duman grubundan
Batuhan Mutlugil ve Yakup Trana'yla beraber, Karanlıkta ve Tam Olsun'adlı iki parçanın yer aldığı Karanlıkta isimli bir solo çalışma yaptı. Vokalistliğini yaptığı Duman grubunun şimdiye kadar 5 stüdyo albümü, 2 konser albümü ve 1 konser dvd'si vardır. Ayrıca 2004 yılında Avrupa'da yapılan solo yarışmasında 2.lik başarısı göstermiştir. 24 Mart 2010 tarihinde 4 senedir birlikte olduğu manken Seçkin Piriler ile evlenmiştir

21 Nisan 2010 Çarşamba

duman grubu albümleri


































Doksanlı yılların başında müzik yaşantısına başlayan grup elemanlarından vokalist Kaan Tangöze öğrenim görmek amacı ile gittiği Seattle'da müzik yaşamına devam etti ve Türkiye'de çıkarmak istediği albüm için parçalar hazırladı.Türkiye'deki grubu Mad Madame "(Kaan Tangöze, Ari Barokas ve Yakup Trana)" ile Seattle ve Los Angeles'da yayınlanan toplama albümlerde yer aldı. Türkiye'ye döndüğünde Blue Blues Band'ile beraber çalışan Batuhan Mutlugil'i de Ari Barokas ile beraber çaldıkları Mad Madame grubuna dahil ederek şimdiki grupları olan gurupları Duman'ı 1999 yılının ilk çeyreğinde kurdular.Ancak Yakup Trana bu gruba dahil olmadı.


14 Nisan 2010 Çarşamba

MERHABALAR :-)


MERHABALAR. BEN EFE ONKAR.TED ANTALYA KOLEJİ 7. SINIF ÖĞRENCİSİYİM

VE BEN SİZLERE BU BLOG SAYFASINDA SİZLERE DUMAN GRUBUNU TANITACAĞIM

:)UMARIM BEĞENİRSİNİZ:)

More Free Music at MP3-Codes.com